0
100
go back
Top

Van schets tot uitwerking

Na een eerste gesprek gaan we op zoek naar de kern van het gebouw. Dat kan van alles zijn, zoals een grote trap, een keuken, een kleur, het licht… Van daaruit ontstaat laagje voor laagje het interieurontwerp. Door middel van schetsen, tekeningen en voorbeeldstalen nemen we de klant stap voor stap mee door het hele ontwerptraject. We zorgen voor overzichtelijke keuzes: als we hier gaan breken kan er dit, als we dat materiaal gebruiken krijg je meer dat. Het grote zoekwerk doen wij op de achtergrond. We werken volgens de fases: Schetsontwerp (SO), Voorlopig ontwerp (VO), Definitief ontwerp (DO) en Bouwbegeleiding.

Klanten komen ook vaak met ideeën: inspiratie opgedaan op vakantie of Pinterest. Dat maakt het vak mooi, het geeft weer een hele andere richting en met enthousiasme duiken we dan bijvoorbeeld in het leem of duurzaam bouwen. Uiteindelijk is het altijd een typisch Machinehuis-ontwerp dat we samen met de opdrachtgever hebben gecreëerd.

Voor ons is een interieurontwerp geslaagd als de klant er vrolijk van wordt, door verrast is en zich er mee verbonden voelt. Als er kortom een nieuwe, passende leefruimte is ontstaan.