0
100
go back
Top
Machinehuis Interieurarchitecten Claire Aarts

Over Machinehuis Interieurarchitecten

Machinehuis Interieurarchitecten is opgericht door Claire Aarts. Samen met een team van bouwkundigen, schilders, meubelmakers maakt ze interieurontwerpen voor particulieren en bedrijven. Van appartement tot zorginstelling. En van kastenwand tot herinrichting van een klooster of een woonboot.

 

Nieuwe leefruimte

‘We gaan altijd op zoek naar de kern van het gebouw. Dat kan een grote trap zijn, een keuken of een kleur. Van daaruit ontstaan het interieurontwerp. Laagje voor laagje,’ vertelt Claire. ‘De klant nemen we aan de hand mee; als we hier gaan breken kan er dit, als we dat materiaal gebruiken krijg je meer dat. Het zijn voor klanten overzichtelijke keuzes aan kleuren, materialen, vormen. Het grote zoekwerk doen wij op de achtergrond. Klanten komen ook vaak met ideeën: inspiratie opgedaan op vakantie of Pinterest. Dat maakt het vak mooi, het geeft weer een hele andere richting en met enthousiasme duiken we dan bijvoorbeeld in het leem of duurzaam bouwen.

Uiteindelijk is het altijd een typisch Machinehuis-ontwerp dat we samen met de opdrachtgever hebben gecreëerd. Met rust en balans. Een betegeld kookeiland tegenover een muur met een zachte kleur. Spelen met hard-zacht, industrieel-warm. Voor ons is een interieurontwerp geslaagd als de klant er vrolijk van wordt, door verrast is, zich er mee verbonden voelt. Als er nieuwe leefruimte is ontstaan. Met collega interieurarchitecten Evelyne Launspach van Interieurbolwerk en Wietske Oostra werk ik vaak samen bij grotere projecten en we gebruiken elkaar als klankbord.

 

Haven vol kranen

Zelf heb ik een voorliefde voor oude, rauwe gebouwen, daarom ook de naam Machinehuis. In oude gebouwen zit vaak veel ruimte. Er werd meer in hoogte gebouwd, die derde dimensie is heel gaaf. En het stoere ambacht, de geklonken stalen kolommen, groots, industrieel. Een haven vol kranen vind ik ook prachtig. En als het een beetje stuk is…Het mooie zien in de imperfectie. Dat is misschien ook wel eerlijk.’