Verpleeghuis

Opdrachtgever: Cordaan: Verpleeghuis De Die
Opdracht: Breng 'De Die' bij de tijd, als thuis

Uitgangspunten: huiselijker, lichter en meer rust

Resultaat:

- kleurenplan, die route en karakter afdeling versterkt en bijdraagt aan oriëntatie voor bewoners;

- elke afdeling krijgt vogelnaam met voor bewoners herkenbare visual;

- grote verblijfsruimtes krijgen eigen thema naar wens: strand, bollenveld, bos en Amsterdamse gevels.

Reactie opdrachtgever:

Afdelingshoofd Wiet Janssen:

"Het wonen op de afdeling psychiatrie is intensief en ongebruikelijk, waardoor al snel een rommelige indruk en slijtage aan het interieur ontstaat . Bij het opnieuw aankleden van de gemeenschappelijke ruimten zijn de behoeften en voorkeuren van de cliënten zoals rust en een prikkelarme omgeving toegepast. Door bewust kleur- en materiaalgebruik is een  stijlvolle en rustgevende omgeving ontstaan die door de cliënten wordt gewaardeerd."